RAM-logo
 
 
 
 
 
 
Luisa Ungar
 
 
 
- CKOM
Verlengd t/m 24 augustus - alleen op afspraak
 
terug
  Ga terug
 
 
03-05-2014 -> 29-06-2014 - :
 

"CKOM”

een tentoonstelling op het grensvlak van beeldende kunst en communicatie.

In de Main Room toont Jeanne van Heeswijk de installatie “Participer ou mourir”, dit werk is eerder gerealiseerd bij ‘Evento' de Biennale in Bordeaux, waarvoor Jeanne van de 'Cittadellarte Fondazione Pistoletto', de Pistoletti prijs ontving. Het is een onderdeel van het project “The Great Unpacking of Associative Life” waarbij alle verenigingen in de wijk Saint-Michel uit werden genodigd om hun bijdrage aan de stad te demonstreren in de leegstaande Halle de Douves. 

Door Jeanne van Heeswijk is voor de Talent Room de Colombiaanse Luisa Ungar uitgenodigd. Luisa heeft een space specific installatie gemaakt, dit zijn voetnoten bij haar uitgebreide onderzoek naar de constructie van sociale en culturele normen.

Op the Wall heeft Seet van Hout geborduurde teksten op stroken katoen geïnstalleerd, deze heeft zij verzameld uit o.a. gedichten en wetenschappelijke publicaties over de herinnering. Het is een ode aan de rijkdom van de literatuur, door haar gevangen in vele geborduurde zinnen.

Jochem Rotteveel maakte in de kluis een installatie, waarbij het werk refereert aan de locatie (kluis), waar vandaan goederen en geld werd gedistribueerd en zo bijdroeg aan de verdeling van welvaart in de wereld.

Van Hajnal Nemeth (H) wordt 'False Testemony' een video getoond, dit is een opname van een opera performance, gebaseerd op een verhaal van een historische antisemitische gebeurtenis in 1882 en 1883 in het Hongaarse plaatsje Tiszaeszlár.

Zijn er van Mark Manders en Roger Willems de kranten te zien met tekst en tekeningen, die zij vanaf 1998 samen maken in relatie tot en als aanvulling op het ruimtelijke werk van Mark Manders.

Laat Sara Bomans (B) 3 subtiele tekeningen zien, die gemaakt zijn met geborduurd haar en waarmee zij een simpel doch zinvol beeld schetst. 

Toont Jascha Blume via video's en geluidsopname de misverstanden en onmacht aan in het gebruik van gebarentaal.

Is er van Jeroen Dijkstra een poëtische montage van 5 interviews met ouderen te beluisteren, over geheugen de realiteit waar ze nu in leven en het verschil in gevoel van verlies.

Maakte Tom Kok een object waarin informatie of modellen om de mens en de wereld te verklaren opnieuw geordend of, zoals in dit werk, de gestapelde woorden, Mind – Matter – Culture – Life en is er een 'trailer/try out' video van Neza Agnes Momirski (Si)

“Looped Alphabet” een absurd drama over patronen van communicatie en taalgebruik.